Het purchase to pay proces, ook wel afgekort met p2p, is een proces waar veel bedrijven nog veel op kunnen verbeteren. Maar de vraag voor velen is hoe moet ik dat dan doen? Het antwoord is redelijk simpel. Je kunt namelijk je volledige p2p proces automatiseren waardoor je die grote administratie kasten weg kunt doen met kilo’s aan papier. Online is de toekomst, en dat geld ook voor het p2p proces.
Verbeteren van het algemene p2p proces
Zoals je hierboven al las kan er een hoop verbeterd worden voor velen. Maar wat nou als ik vertel dat je het proces makkelijk kunt verbeteren waardoor je er zelf bijna geen omkijken meer naar hebt. Er bestaat namelijk p2p-software die je volledige p2p proces online kan zetten en het zo ook bijhouden. Zo kun je al je documenten online bijhouden in een database waardoor je nooit meer iets kwijtraakt en een specifiek document met seconden voor je kunt hebben. Online privacy staat hoog in het vaandel. Maar het gaat niet alleen om bonnetjes en andere declaraties. Ook alle facturen kun je hierin bijhouden. Maar daar blijft het niet bij, met e-facturatie kun je zelf alles automatisch laten verlopen, het opstellen van een factuur, het versturen en de status van betaling wordt allemaal overzichtelijk weergegeven in een interface met deze software. Zo hoef je je dus nooit meer zorgen te maken over je p2p proces.
Continu blijven verbeteren
Nou heb je dus alles online staan en heb je weinig omkijken naar alle financiële zaken/ betalingen. Maar hier houdt het niet op! Er zijn honderden tools waarmee je oneindige mogelijkheden hebt zoals analyse, automatische uitdraai maken en nog veel meer. Maar de analyses zijn het meest interessant. Zo kun je makkelijk een spend analyse maken voor je bedrijf in minder dan een uur. Dit kan enorm goed van pas komen als je wilt kijken waar al je geld binnen het bedrijf naartoe gaat en waar je eventueel op kunt bezuinigen. Naast het inzien van de kosten krijg je ook een overzicht van waar je kosten hoger zijn dan dat ze kunnen zijn. Dit kan meerdere redenen hebben zoals dubbele facturatie, onnodige subscripties en andere onnodige kosten. Met een spend analyse kun je deze gelijk inzien en actie ondernemen. Zo weet jij altijd zeker dat je kostenplaatje van je bedrijf perfect in orden is en je kosten zo laag mogelijk blijven vergeleken met de baten
Geef een reactie